مدیریت آلارم های کاذب اعلام حریق
مدیریت آلارم های کاذب اعلام حریق: اگر آلارمی از اعلام حریق دریافت کنید اما هیچ آتشی مشاهده نکنید، در این صورت یک آلارم کاذب اعلام حریق اتفاق افتاده است. وقوع این آلارمها باعث ایجاد اختلال در زندگی افراد میشود. ممکن است سیستم اعلام حریق نسبت به دودی که از پخت و پز، بخار و یا دود سیگار ایجاد میشود هم آلارم کاذب بدهد.
امروزه اهمیت استفاده از سیستمهای اعلام حریق بر هیچکس پوشیده نیست. هر روز هزینه زیادی صرف طراحی و اجرای سیستم اعلام حریق میگردد. برای این که سیستم اعلان حریق همیشه فعال و بدون خطا کار کند، تمام مراحل آن اعم از طراحی و اجرای آن بسیار مهم است. اگر حریق در ساختمانهای مسکونی، صنعتی، اداری و تجاری صورت گیرد این سیستم باید تشخیص و هشدار دهد؛ در غیر این صورت خسارات جبرانناپذیر جانی و مالی به همراه خواهد داشت.
علاوه بر طراحی و اجرای درست سیستم اعلام حریق، برند مورد استفاده و تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق نیز حائز اهمیت است.
یکی از مشکلات مهمی که برای سیستم اعلان حریق پیش میآید وقوع هشدارهای کاذب و دروغین است. تا جایی که ممکن است منجر به خاموش کردن این سیستمها توسط مالک آن گردد.
عوامل کاهش نرخ آلارم های کاذب اعلام حریق
طراحی سیستم اعلام حریق باید توسط کارشناسان مجرب و با دانش بالا انجام گیرد. کارشناس مربوطه باید تمام نکات لازم را در نظر بگیرد تا سیستم بالاترین کارایی را داشته باشد.
انتخاب برند مناسب از دیگر موارد مهمی است که حتما باید در نظر گرفته شود. خرید برندهای بیکیفیت و غیر معتبر میتواند شما را با خسارات جبرانناپذیر مواجه سازد. شرکتی که قصد خرید از آن را دارید حتما باید در لیست تجهیزات مورد تایید سازمان آتش نشانی
باشد.
نصب سیستم اعلان حریق نیز از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. نصاب سیستم اعلام حریق باید آشنایی کامل با این سیستمها را داشته باشد.
در این مرحله، نظارت بر نصب سیستم توسط نماینده رسمی برند تامین کننده امری ضروری است. این نظارت نرخ وجود هرگونه مشکل در آینده را کاهش میدهد.
نصاب همچنین باید قادر به راه اندازی سیستم اعلان حریق نیز باشد. اغلبدر پروژه هایی که نصب توسط یک پیمانکار و راه اندازی توسط پیمانکار دیگری انجام میشود مشکلات زیادی به وجود میآید.
پس از تست و تحویل پروژه اعلام حریق، باید آموزشهای لازم به بهره بردار و ساکنین داده شود. حداقل سود این کار جلوگیری از آلارم های کادب است.
آخرین مورد تعمیر و نگهداری سیستم اعلان حریق است که باید به صورت دوره ای و منظم انجام شود.
طبقه بندی آلارم های کاذب اعلام حریق
هشدارهای اشتباه به صورت زیر طبقهبندی میشوند:
پدیدههای محیطی شبیه به آتش: دود مربوط به گرد و غبار، دود ناشی از آتش بازی، گرد و غبار یا حشرات، جریان سریع هوا در محیط و …
هرگونه آسیب تصادفی: راهاندازی سیستم برای تست کردن و یا سرویس و تعمیر کردن آن بدون اعلام به ساکنین و یا مرکز دریافت آلارم ها.
هشدارهای اشتباه تجهیزات: هشدارهای اشتباه تجهیزات در صورتی اتفاق میافتد که هشدار کاذب ناشی از خطای سیستم باشد.
هشدار کاذب عمدی: اگر شخص با فشردن شستی اعلام حریق و یا بوجود آوردن شرایط فعال شدن دتکتور، سیستم را فعال کند، در صورتی که مطمئن است آتشی وجود ندارد این یک هشدار کاذب عمدی است.
هشدار کاذب غیر عمدی:اگر شخص سیستم را فعال کند با این تصور که آتش سوزی اتفاق افتاده است این یک هشدار کاذب غیر عمدی است.
عوامل وقوع آلارم های کاذب اعلام حریق
چند مورد از عوامل وقوع آلارم کاذب و هشدارهای اشتباه عبارتند از:
- دود ناشی از آشپری، اسفند و …
- بخارحمام و یا فرآیندهای صنعتی
- دود سیگار و تنباکو
- گرد و غبارهای تولید شده در اثر فعالیتهای صنعتی
- رطوبت بالا
- دود ایجاد شده از هرگونه فعالیت غیر از آتش سوزی
- حشرات و گرد و غبار
- فعالیتهایی که ایجاد دود و شعله میکنند
- اسپریها و افشانهها
- جریانهای بالای هوا
- بخور دادن
- شمع
- فعالیت الکترومگنتیت
- ورود آب به سیستم
- نوسانات دما
- آسیب تصادفی
- عدم آموزش و فرهنگ سازی عمومی
- وارد آمدن فشار به سیستم های اسپرینکلر که در تماس با سیستم هشدار هستند.
تنظیم آلارم های کاذب اعلام حریق
با خرید بهترین و با کیفیتترین برندها میتوان این آلارمها را کاهش داد. سیستم اعلام حریق را باید به صورت دوره ای و هر سه الی شش ماه سرویس کرد. در این صورت اگر نیاز به تعمیر و … باشد میتوان اقدامات لازم را انجام داد. همچنین لازم است همه قطعات و تجهیزات سیستم اعلام حریق را به روز رسانی کنید.
در این مقاله با عنوان مدیریت آلارم های کاذب اعلام حریق گفته شد که آلارم های کاذب اعلام حریق چیست؟ چه عواملی باعث میشود این آلارم های کاذب را دریافت کنید و برای جلوگیری از این اتفاق باید چه کاری انجام دهید. اگر شما هم تجربه مشابه در این زمینه دارید در قسمت کامنتها به اشتراک بگذارید.